Met Boris, Over de Oceaan, Liefdestips aan mezelf en Shalom Allemaal! maken vier programma’s van Play Media kans op de Ha! Van Humo

Al sinds 1980 bekroont de redactie van het weekblad Humo het beste televisieprogramma met de HA! van Humo. Naar goede gewoonte werden ook nu tien programma’s genomineerd voor deze prijs. Maar liefst vier programma’s van Play Media maken dit jaar kans om de felbegeerde HA! van Humo in de wacht te slepen: Boris, Over de Oceaan, Liefdestips aan mezelf en Shalom Allemaal!

Deze vier genomineerde programma’s van Play Media zijn nog steeds te bekijken via GoPlay, via de site of app.

BORIS (Play 4 – GoPlay)

In Boris maakt Jeroom samen met zijn twee goede vrienden Jonas Geirnaert en Bockie De Repper een roadtrip door Canada, in een iets te grote camper en gewapend met een Lonely Planet uit 1997. Het doel van de reis: naar het mooiste plekje van Canada trekken om daar de as van Jeroom z'n broer Boris uit te strooien. 22 dagen lang draagt Jeroom zijn broer door het land van zijn dromen. Ondanks het emotionele verhaal over het afscheid van Jerooms broer, is Boris een ode aan het leven, het verhaal van drie mensen die ondanks hun emotionele bagage de reis van hun leven beleven in één van de mooiste landen ter wereld.

Boris werd enorm warm onthaald door pers en publiek als ‘intense en aangrijpende televisie’, ‘het perfecte evenwicht tussen humor en ontroering’ en ‘een van de ontroerendste docureeksen van het jaar’.

OVER DE OCEAAN (Play 4 – GoPlay)

Na een nominatie voor het eerste seizoen van Over de Oceaan krijgt nu ook het tweede seizoen van deze bijzondere realityreeks een nominatie voor de HA! van Humo.

Dit keer stappen Ella Leyers, Annelien Coorevits, Elodie Ouedraogo, Gert Verheyen, James Cooke en Jonas Geirnaert aan boord van een zeiljacht om de indrukwekkende Atlantische Oceaan over te varen. Vanuit Gran Canaria leggen ze, zonder zeilervaring en zonder enige hulp van buitenaf, een tocht af van meer dan 5000 kilometer, met als eindbestemming het tropische Santa Lucia in de Caraïbische zee. Over De Oceaan toont uit welk hout zes onervaren zeilers moeten gesneden zijn om de impressionante Atlantische Oceaan over te steken, maar geeft ook een inkijk in de persoonlijke odyssee die elk bemanningslid ervaart op dit bijzondere avontuur.

LIEFDESTIPS AAN MEZELF (GoPlay – Play4)

Deze verrassende jongerenreeks van regisseur Charlie Dewulf vertelt het verhaal van Olivia, vertolkt door Gloria Monserez, die na het plotse vertrek van haar moeder naar een psychiatrie verplicht moet intrekken bij haar vader waar ze allerminst een goede band mee heeft. Door haar instabiele jeugd heeft Olivia een achterstand opgebouwd wat romantische liefde betreft en wil ze dat zo snel mogelijk inhalen. Bijgestaan door haar boezemvriendin Billie experimenteert ze erop los met verschillende liefdestips, maar wordt daardoor vooral met zichzelf geconfronteerd.

Naast de nominatie voor de HA! van Humo staat Liefdestips aan Mezelf ook op de longlist om een Ensor voor ‘Beste jeugdfictie’ in de wacht te slepen.

SHALOM ALLEMAAL! (Play 4 – GoPlay)

Met Shalom Allemaal! geeft journalist Diederik Van den Abeele een nooit eerder geziene inkijk in de Joodse gemeenschap. De kijker gaat samen met hem op ontdekkingstocht en leert het doen en laten van tientallen boeiende bewoners van de Antwerpse shtetl kennen.

Diederik ging gedurende 3 jaar bijna dagelijks op pad en slaagde erin om met zijn team unieke beelden te maken van het leven in de Joodse gemeenschap, zowel op straat als achter gesloten deuren. Na verloop van tijd kreeg hij zoveel vertrouwen van de gemeenschap, dat hij ook op plekken kon filmen waar nooit eerder een niet-Jood een voet had gezet. Nog nooit slaagde iemand erin om zo’n unieke documentaire te maken over het leven van de orthodoxe Joden. Tot nu.

De winnaar van de HA! van Humo wordt dit jaar bekend gemaakt op maandag 11 december.

Eerder wonnen onder meer 2013 (2014, VIER), De Ideale Wereld (2014, VIER), Callboys (1016, VIER) & De Container Cup (2020, VIER) van Play Media al een HA! van Humo.