Nonkels gaat Over de Oceaan!

Nonkels is genomineerd voor een Rockie Award in de categorie Comedy Series: Non-English Language. Dat werd zopas aangekondigd door het BANFF World Media Festival. ​Het prestigieuze festival – ook wel ‘de Olympische Spelen van de televisie’ reikt jaarlijks de Rockie Awards uit in Banff, in de Canadese Rocky Mountains. Het festival erkent en bekroont uitmuntendheid in wereldwijde televisie en digitale media. In 2017 won 'Callboys' (Woestijnvis/FBO) een Rockie Award in dezelfde categorie. In 2010 deed de fictiereeks 'Van Vlees en Bloed' (Woestijnvis/FBO) dat ook.

Annick Bongers, programmadirecteur Play Media: "On-ge-loof-lijk, maar ​ vooral fantastisch nieuws. Opgemerkt worden aan de top van de internationale industrie is niet eenvoudig. Een nominatie in de wacht slepen is dan ook allesbehalve evident. Ik ben bijzonder trots op het voltallige team en uiteraard kijk ik samen met velen uit naar het tweede seizoen van de reeks."

Honderden formats in verschillende genres (ondermeer drama, fictie, non-fictie, digitaal, podcasts,…) uit bijna vijftig landen strijden nu om een Rockie Award. Een  jury die uit een gewaardeerd panel van meer dan 150 professionals uit de internationale industrie bestaat, duidt op 12 juni de winnaars aan.

De succesvolle reeks - die nog steeds beschikbaar is via Streamz en GoPlay - won eerder dit jaar al een Kastaar.