Play doet het hart van de Vlamingen in 2024 sneller kloppen.

Terugblik op 2023
In 2023 trok Play resoluut de kaart van de bewuste keuzekijker met een combinatie van sterkhouders en verrassende, nieuwe titels. Die keuze viel bij de kijkers in de smaak én inspireerde onze makers om nog meer relevante, lokale en straffe content te maken die vlotjes zijn weg naar onze zenders en het digitale platform GoPlay vond. 

Dat resulteerde niet alleen in mooie cijfers, de Play-programma’s en -gezichten werden ook beloond met talloze prijzen, denk maar aan vijf van de felbegeerde Kastaars! voor  ondermeer James Cooke, De Mol en en Nonkels. Maar ook Boris, Over De Oceaan, Shalom Allemaal! en De Verhulstjes vielen in binnen- en buitenland in de prijzen. Recht Naar De Gevangenis kon eind 2023 zelfs de prestigieuze Gouden Roos verzilveren.


Op het elan verder
In 2024 valt er bij Play opnieuw héél veel moois te beleven, met impactvolle lokale content zoals het nieuwe Boma’s(werktitel), Het Perfecte Plaatje en Bompa Bockie, waarin Jonas Van Boxstael, alias Bockie De Repper, vier weken lang als bewoner leeft op het ritme van het rusthuis en ons op die manier een unieke spiegel voorhoudt.

De lijst met originele en nieuwe genres bij Play wordt aangevuld met een reeks nieuwe titels die ook buiten televisie bestaan, online, maar ook in het dagelijkse leven: uit de bol gaan op een wtFOCK-party voor Otis in het MAS, of met het gezin naar James in de Lotto Arena. Bij Play kan het allemaal.

En Play bouwt verder: de deelnemers in De Expeditie trotseren de kou in Groenland en  Celebrity Masterchef Vlaanderen komt terug een nieuwe prikkelende selectie bekenden aan het fornuis. Play-kijkcijferkanonnen De Mol, De Verhulstjes, Blind Gekocht, De Slimste Mens ter Wereld en Over De Oceaan krijgen in 2024 een nieuw seizoen, net als Niveau 4, De Rechtbank, Het Parket, Klopjacht, Scheire en de Schepping, Big Brother, Don’t Worry Be Happy en de fictiereeks Assisen: De Insulinemoord.

Meer dan televisiezenders
Als media- en belevingshuis doorbreken we meer dan ooit  de grenzen van televisie. GoPlay vergroot het bereik nog meer in te zetten op video én audio. Dat doen we ondermeer met een reeks nieuwe videopodcasts zoals de Play-podcast Achter De Schermen.
GoPlay en Play4 brengen dagelijks live veelbesproken entertainende actua met Gert Verhulst vanuit Play Zuid in Antwerpen, en brengen gloednieuwe wervelende zaalshows van James De Musical live in de Lotto Arena. Boezemvrienden Jani Kazaltzis en James Cooke werken intussen nog aan een eigen programma waarin ze in een camper heel België rondtrekken en tal van beroepen uitproberen.

Nieuw: Play Crime
Naast streaming platform GoPlay en de zenders Play4, 5, 6 en 7 pakt Play Media in 2024 uit met een gloednieuw kanaal: Play Crime, goed voor een straffe mix van true crime, misdaadseries en -films. Naast de populaire crimereeksen, televisiefilms, thrillers en detectives is er uiteraard ook ruimte voor nieuwe crimecontent op de zender, zoals de nieuwe reeksen The Thing About Pam en The Real Murders of Orange County of nieuwe seizoenen van Snapped, Criminal Confessions, World Most Evil Killers. Verder staan er in prime time beklijvende true crime documentaires gepland over bekende en minder bekende cases zoals onder meer Oscar Pistorius, Casey Anthony, Beverly Allit en Nathasha Kampush

Je vindt nog details over de nieuwe programmatie in het persbericht van Play.

Je ziet het: je zit ook in 2024 goed bij Play.