Play Media haalt exclusieve Nederlandstalige uitzendrechten UEFA Europa League en UEFA Conference League binnen

Goed nieuws voor de voetbalfans: naast het Europese voetbal in het huidige seizoen 2023-2024 zullen de volgende drie seizoenen (2024-2025, 2025-2026 en 2026-2027) alle UEFA Europa League- én UEFA Conference Leaguewedstrijden in Vlaanderen live en exclusief te zien bij de Play-zenders. Play Media heeft dus zowel de eerste als de tweede keuze voor het Europees voetbal op donderdagavond. Bovendien staat het hernieuwde competitieformat garant voor spektakel, helemaal in lijn met het DNA van Play. Net als de voorbije jaren worden de wedstrijden van beide topcompetities telkens gespeeld op donderdagavond en voorzien van live commentaar van Bart Raes, Philippe Crols en Geert De Vlieger. De presentatie is in handen van Gilles De Coster, die onder anderen analisten Bob Peeters, Jacky Mathijssen, Eric Van Meir, Frank Boeckx en Olivier Deschacht in de studio ontvangt.

Liveprogramma’s zoals De Tafel van Gert of live voetbalmatchen van het hoogste niveau zijn en blijven iets waar we op stevig op inzetten bij Play Media om de vingers aan de pols van de sport-actualiteit te houden. De UEFA Europa League en UEFA Conference League zijn ook nog eens heel belangrijke internationale toernooien waar onze Belgische clubs zich kunnen laten zien. Wie hen wil aanmoedigen weet dat ze de komende 4 jaar op donderdag terecht kunnen bij Play voor hun vaste afspraak en dat is geweldig.”
Programmadirecteur Annick Bongers

Ook Telenet, het moederbedrijf van Play Media, kwam trouwens als een van de winnaars uit de bus. Telenet kon naast de Nederlandstalige UEFA Europa League en UEFA Conference League ook de uitzendrechten van de UEFA Champions League bemachtigen. Alle klanten van het betalende Play Sports-pakket krijgen dus vanaf volgend seizoen eveneens het kampioenenbal geserveerd.