Play zet 2023 meteen goed in met nominaties voor de Ensors en de Kastaars!

Play is goed aan het nieuwe jaar begonnen. Vorige week werd bekend dat 3 Play-titels en makers kans maken op een Ensor.  De Ensors zijn Vlaamse film- en televisieprijzen die sinds 2018 worden uitgereikt door de Ensor Academy. De leden zijn allemaal professionals uit de Vlaamse audiovisuele industrie. Op 4 februari weten we of Nonkels, True Crime Belgium en/of Hacked een Ensor in de wacht slepen.

True Crime
Nonkels
Hacked

En vandaag komen er nog een pak nominaties bij voor de allereerste Kastaars!, de gloednieuwe Vlaamse mediaprijzen die op zaterdag 28 januari voor het eerst worden uitgereikt. Het wordt hét feest van het jaar voor de Vlaamse mediacontent waarbij het Vlaamse publiek zelf in acht categorieën kan stemmen welke gezichten, stemmen, programma's, podcasts of online formats de award het meest verdiend. Daarnaast duidt een negenkoppige jury - onder leiding van juryvoorzitter Luc Appermont - nog winnaars aan in drie andere categorieën: Doorbraak, Carrièreprijs en Juryprijs.

Play maakt 16 keer kans over de verschillende categorieën met programma's en makers als De Mol, James De Musical, De Allerslimste Mens Ter Wereld, De Slimste 20, Viktor vs Francesco, James Cooke, Erik Van Looy, Gert Verhulst en Nonkels.
Maar ook specifieke momenten zoals ‘Philippe verlaat De mol’, ‘Danira Boukhriss Terkessidis wint De allerslimste mens ter wereld’, ‘Erik Van Looy ziet de cowboy van The Village People terug’, ‘Caroline van het huis van 1 miljoen wil stoppen in Blind gekocht’, Prinses Delphine als kandidate in Dancing with the Stars, de passages van ‘Bart Cannaerts’ en van ‘winnares Danira Boukhriss Terkessidis in De allerslimste mens ter wereld’ mogen hopen op een Kastaar.

Stemmen kan vanaf vandaag tot en met donderdag 19 januari via kastaars.be.


Danira Boukhriss Terkessidis
Bart Cannaerts
De Allerslimste Mens Ter Wereld
De Mol
De Slimste 20
Erk Van Looy
Gert Verhulst
Erik Van Looy ziet de cowboy van The Village People terug
James Cooke
James De Musical
Nonkels
De mol verlaat de Mol
Prinses Delphine Boël in Dancing With The Stars
Viktor vs Francesco