Over ons

Over Play Media

Play Media (het vroegere SBS Belgium) is de meest verrassende mediagroep van Vlaanderen. We maken straf entertainment voor alle Vlamingen en maken onze content beschikbaar via de tv-zenders Play4, Play5, Play6, Play7 en het streaming content platform GoPlay. Kijken kan waar, wanneer en hoe je dat maar wil.

Play Media overkoepelt enkele straffe consumentenmerken

Sinds 2023 hebben we ook een nieuwe thuis in Play Zuid, ons kloppend entertainmenthart in Antwerpen-Zuid. Play Zuid is de thuis voor uniek (live) entertainment zoals De Tafel van Vier, Jan Jaap op Zondag en Tulpen uit Antwerpen, maar ook en vooral een plaats waar creativiteit hoogtij viert en mensen entertainment in al zijn facetten kunnen beleven.

Play Zuid wil Vlaanderen prikkelen met TV, maar net zo goed met radio, online, podcasts, theater, comedy of live-muziek. Fans, makers en BV’s komen elkaar hier tegen. In Play Zuid zetten we de deuren ook open voor B2B events in een unieke setting.

Play Media is een onafhankelijke dochter van de Telenet Group. Dankzij de sterke schouders van Telenet kunnen we ons verhaal verder uitbouwen, in het goed gezelschap van andere Telenet-dochters als Woestijnvis, The Park, Caviar en Native Nation. Via Telenet zijn we ook strategisch partner van Streamz en samen met Mediahuis en Proximus zijn we eigenaar van de nationale reclameregie Ads & Data.

Waar geloven we in?

We vinden dat entertainment een basisbehoefte is voor de moderne mens. 
Leven is meer dan eten, drinken en slapen: verwondering, verrassing, inspiratie en ontdekking maken ons leven elke dag een beetje beter. 
Daarom gaat Play Media voor het meest verrassende, gedurfde en inspirerende entertainment van de Lage Landen. We willen content maken die hier, bij ons en door ons, gemaakt wordt. We willen programma's maken die Vlaanderen bezig houden en waarin alle Vlamingen zich kunnen herkennen.

We geloven ook in de grenzeloze creativiteit die in Vlaanderen aanwezig is. Nergens ter wereld is er meer creatieve dichtheid dan bij ons. We willen gevestigde makers en jonge talenten de kans geven om hun ding te doen. Met klassieke formats of heel innovatieve ideeën, op het scherm, achter de schermen of op het live podium van Play Zuid...  iedereen kan deelnemen aan de missie van Play Media.

Werken bij Play Media

Een goeie honderd collega's geven elke dag het beste van zichzelf. Dat is best een grote groep, maar toch klein genoeg voor een "tribe"-gevoel. Bij Play Media gaan we samen uitdagingen aan. We houden meer van mogen dan van moeten, meer van doén dan van meedoen. We zijn minder groot dan onze collega's, dus moeten we de dingen altijd slimmer, efficiënter en gedurfder aanpakken. En dat doen we samen: hier mag gerust jouw ding doen, en je staat er nooit alleen voor.

Als organisatie willen we de hele Vlaamse samenleving weerspiegelen. Dat is is iets waar we al veel aandacht aan besteden, en toch nog meer ons best voor moeten doen. Weg met glazen plafonds, weg met vooroordelen en weg met praktische bezwaren: wie je ook bent, jij kan ons beter maken en er voor zorgen dat ons entertainment nog juister, inclusiever, warmer en relevanter wordt dan ooit te voren.

Goesting in een job bij Play Media? Bekijk de openstaande vacatures of solliciteer spontaan op onze jobpagina.

Topentertainment komt niet vanzelf, we kunnen je hulp goed gebruiken!

Samenwerken met Play Media

We maken elke dag straffe programma's zoals De Mol, James De Musical, Boris, Liefdestips aan mezelf, Over De Oceaan of De Slimste Mens Ter Wereld, maar we zijn ook altijd op zoek naar het volgende grote ding in entertainment. Ben jij een schrijver, regisseur, producent of acteur met een passie voor het creëren van content die de Vlaamse on demand kijker aanspreekt?
Of ben je géén schrijver, regisseur, producent of acteur, maar broed je toch op hét entertainmentconcept dat de wereld nodig heeft? 

Ja? Allez... waar wacht je nog op? Contacteer ons!

Goesting in een unieke stage?

Wil je een eerste werkervaring opdoen in de unieke wereld van Play Media? We don't blame you!
Herken je je in onze missie, onze manier van werken en onze drang om de Vlaamse samenleving te weerspiegelen? Kan je al iets als geen ander of heb je tonnen goesting om het te leren bij Play Media? 

Kijk kan even bij de openstaande stageplaatsen of meld je spontaan aan.  Ja, vandaag nog!